Zabraňte špatnému používání vašich výrobků!

SOLIDWORKS Composer pomůže Vaší společnosti vytvořit ze 3D CAD dat dynamický grafický obsah, který jasně a efektivně popíše i velmi komplexní produkty. Jednoduché intuitivní prostředí je vybaveno nástroji, které pomáhají snadno a rychle vytvořit grafický výstup v různé podobě. Ať už se jedná o technickou komunikaci včetně montážních návodů, návody k produktům, výukové příručky či marketingové materiály. SOLIDWORKS Composer je samostatný program a práci v něm zvládnou i netechničtí uživatelé. Pro ovládání není potřeba znalost žádného CAD programu. SOLIDWORKS Composer Vám umožní velmi snadno a rychle komunikovat s Vašimi zákazníky, dodavateli či zaměstnanci.

Import a aktualizace CAD dat

Do SOLIDWORKS Composeru lze importovat data z různých CAD programů a běžné přenosové formáty jako jsou STEP, IGES, SAT a další. Pro tvorbu lze pak použít data z raného návrhu, a jak budou CAD data dále vyvíjena, mohou být v Composeru průběžně aktualizována. Tvorba finálního produktu tak může probíhat současně s tvorbou manuálu či prezentačních dat. Výsledkem jsou vždy aktuální a snadno upravitelné podklady.

2D dokumentace

Nejpoužívanějším prezentačním materiálem stále zůstává 2D obrázek, respektive informace na papíře. SOLIDWORKS Composer nabízí jako jeden z výstupů obrázek ve vysokém rozlišení ať s vlastním nebo průhledným pozadím. Obrázek může být velmi snadno rozšířen o efekty jako zaostření na detail nebo lupa pro přiblížení specifické oblasti. Dalším 2D výstupem je technická ilustrace. Zřetelné a jasné zobrazení modelu v podobě technického výkresu. Výstup lze použít jako běžný obrázek nebo dokonce jako data pro internetový prohlížeč v podobě html souboru.

Interaktivní 3D

Stále častějším výstupem se stává interaktivní 3D. Používá se především pro zobrazení určitého technologického procesu nebo výrobního postupu. Tato metoda nahrazuje například zaškolování nových pracovníků při montáži výrobků. Jednotlivé kroky pracovního postupu jsou zobrazeny v interaktivní animaci, kterou si pracovník může kdykoliv zastavit, modelem si otočit, přiblížit nebo se vrátit o krok zpět. Interaktivní 3D může být doplněno textovými poznámkami nebo aktivními ikonami pro rychlou volbu konkrétní operace.

Animace

Především pro prezentační účely, avšak nejen pro ně, nabízí SOLIDWORKS Composer velmi snadnou tvorbu animací. Unikátní tvorba animací je založená na používání jen několika animačních nástrojů, pomocí kterých lze vytvořit velmi snadno a rychle animace Vašeho projektu. Nezáleží na tom, jestli budete animovat jeden díl, menší sestavu nebo složitý komplex. V SOLIDWORKS Composeru vytvoříte vždy s minimálním úsilím animaci s maximálním efektem.

solidworks composer
solidworks composer

Máte dotaz? Naše technická podpora je Vám k dispozici!

Sdílet článek na sítích:

Objevte více:

Nejnovější články:

Nenašli jste, co jste hledali nebo chcete vědět víc? Kontaktujte nás!

Beru na vědomí a souhlasím s tím, že mé osobní údaje budou zpracovávány v souladu se
Zásadami ochrany osobních údajů společnosti 3E Praha Engineering, a.s.

Nezmeškejte naše webináře!

Akce / Webináře

[Workshop] Do letních měsíců s novým SOLIDWORKS. Objevte nejnovější možnosti SOLIDWORKS & 3DEXPERIENCE

Zveřejněno: 18/04/2024

Vy máte myšlenku, my jsme řešení…

Rychlá poptávka

Beru na vědomí a souhlasím s tím, že mé osobní údaje budou zpracovávány v souladu se
Zásadami ochrany osobních údajů společnosti 3E Praha Engineering, a jsem informován, že mohou být sdíleny s důvěryhodnými zúčastněnými stranami pro obchodní účely, jako jsou například osoby podílející se na dodání zboží nebo služeb, či na realizaci plateb na základě smlouvy.
Vyberte jednu z možností. Svůj případný souhlas dáváte pouze společnosti 3E Praha Engineering, a.s. za účelem zasílání informací o produktech, službách, akčních nabídkách a vzdělávacích materiálech.