Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​

i30RTU0rKdS8-4WzkKl55_Ta8OIQyPf_5cZj8eLT7dT5Ft8ETHNULDv04QpTHex2XySXrtTUTjSur-lNahF_XFaTBh0GtT5XuiwPu1xGW4Z09OaMfeKDuhVQBjEnZoV0FqfpYeso

Dne 20. 11. 2021 vyšla nová verze platformy 3DEXPERIENCE R2022x GA. Přinášíme Vám proto přehled nejzajímavějších novinek této verze. Podívejte se na představení 3DEXPERIENCE a všech nových funkcí a vylepšení, díky nimž se Vaše návrhy rychleji dostanou z fáze konceptu až do výroby. Sledujte www.solidworks.com/3dexperience-works.

Přehrát video

Co je nového ?

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xDesign – Nová funkce tvorby závitů

Pomocí funkce pro tvorbu závitů můžete nyní vytvořit nejen kosmetický závit ale také fyzicky vymodelovaný řezaný závitu ve šroubovici.
Uživatel následně může kdykoli přepínat mezi oběma způsoby zobrazení závitu. Vytvářejte plně detailní návrhy rychleji pomocí nástroje pro vytváření závitů.

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xDesign – Kontrola aditivní výroby

Nová funkce pro analýzu pro 3D tisk, díky které lze zkontrolovat, zda je možné Váš návrh úspěšně vyrobit. Funkce umožňuje kontrolu tenkých stěn, malých mezer, analýzu podpěr a úkosů před odesláním do 3D tiskárny a dokáže odhalit chyby, které by mohly způsobit selhání při finální tisku. Uživatel tak ušetří čas a náklady na materiál díky snížení chybovosti při 3D tisku.

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xDesign – Kontrola zarovnání otvorů

Nová analýza zarovnání otvorů. Díky ní uživatel dokáže snadno ověřit již ve fázi návrhu, zda jsou otvory vůči sobě správně zarovnané a zda tedy nemůže dojít k chybám při finální montáži.

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xDesign – Vylepšené měření

Vylepšený příkaz měření se zjednodušeným uživatelským rozhraním a lepším ovládáním. Nástroj nyní pro větší přehlednost používá obarvení jednotlivých měření v osách souřadného systému. Také praporky s hodnotou měření jsou větší a lépe umístěné. Vlastní nastavení Vám navíc umožňuje provádět měření, která se liší od nastavení Vašeho systému, aniž byste měnili původní nastavení jednotek modelu.

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xDesign – Flexibilní podsestavy

Pohyblivé části podsestav můžete rozpohybovat i v úrovni vrcholové sestavy odemknutím stupňů volnosti podsestav. Ověřením Vašich mechanismů ušetříte čas a omezíte problémy s výrobou.

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xDesign – Gesto myší

Můžete použít gesto myši (pomocí přidržení RMB + tažení) jako zkratku pro rychlé provedení příkazu, podobně jako u klávesové zkratky. Díky tomu lze k často používaným příkazům přistupovat ještě rychleji.

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xSheetMetal – Rovnice u plechových dílů

Skici a prvky plechového dílu lze nyní řídit pomocí rovnic. Pokud změníte kótu v náčrtu nebo prvek, ke kterému se vztahuje, celý model se automaticky aktualizuje na základě rovnic. Plně tak využijte sílu parametrického modelování se schopností vytvářet matematické vztahy mezi parametry pro řízení geometrie modelu.

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xFrame – Vytváření profilů na základě průniků

Možnost vytvářet a jednoduše umisťovat profily pomocí nejen skic ale i roviny a os. Snadné vytváření sekundární profilů mezi jinou dvojicí profilů podobně jako v Konstrukčních systémech SOLIDWORKS. Rychlá tvorba svařenců při vytváření složitých tvarových konstrukcí díky prvků založených na průniku.

xMold – Barevné rozpoznávání části formy

Nástroj barví plochy formy v závislosti na jejich roli v návrhu. Barvení ploch ve 3D modelu je ideálním způsobem, jak určit výrobě, které plochy modelu formy se budou dotýkat odlitku, které jsou uzavírací a které jsou vnější. To pomáhá konstruktérům forem snadno a rychle předávat důležité informace o formě do navazující výroby.

Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
xDocument – Poznámky a kóty v 3D modelu

Nástroj pro vytváření bezvýkresové dokumentace (MBD). Automatická aktualizace 3D poznámek podle změn geometrie udržujte 3D poznámky a kóty aktuální podle geometrie. Zajistěte přesnost definice, abyste mohli informovat o klíčových výrobních rozhodnutích.

2WqI9PpEh20X33QW_KrmfegLaqHbyHPVGiBqHgF8O0usXKLKzS_uOqq3S_AUfbunkV_B01Iq3HiDvlWtjHb13ss2vEIlYG1V9F1w67nxARVHRrcLsOdcOEQ9spYV2mHOr19Y2W2d
Novinky SOLIDWORKS 2022 v platformě 3DEXPERIENCE​
Inspect with SOLIDWORKS Inspection

Nová aplikace pro správu Vašich projektů SOLIDWORKS Inspection s platformou 3DEXPERIENCE.
Aplikace je součástí role Collaborative Designer for SOLIDWORKS.

Více informací o novinkách 2022 naleznete na 3DEXPERIENCE platform user’s community nebo na SOLIDWORKS Blogs.

ei4FK96GipeZ1oWwU0icS5ClPl19ZQ8om_BI9-fVGsyAZHdWw_j_qRAAshiViLD1ddxfF7M4tJCRVGaf0-Fg2UmaaxdByaIdAgx20aaHOvVKRFMApwrORV91ajhhb6jarmsfd4Tk

Další novinky SOLIDWORKS

Webináře

Webinář: 10 důvodů, proč pracovat v SOLIDWORKS

Zveme Vás na náš nadcházející webinář s názvem „10 důvodů, proč pracovat v SOLIDWORKS“. Tento webinář je skvělou příležitostí pro všechny, kteří chtějí prozkoumat výhody a možnosti, které SOLIDWORKS nabízí v oblasti návrhu a konstrukce.

3E Tipy a Triky

Úkos přes dělicí čáry

SOLIDWORKS obsahuje i základní verzi mnoho nástrojů pro vytváření forem, které jsou se zaformovaným modelem asociativní – se změnou modelu se mění i forma – její plochy, rozměry, dělicí linie… K tomu patří i nástroje pro vyhledávání dělicích čar, analýzy úkosů, podříznutí také tloušťky stěn.
V této nové verzi SOLIDWORKS jsou zlepšeny možnosti práce s formami.

3E Tipy a Triky

Rozlišení analýzy tloušťky

Při konstruování už dlouho nespoléháme na odhad a míry „od oka“. Hmotnost a spolehlivost výrobků se odvíjí od návrhu jednotlivých součástí. SOLIDWORKS obsahuje i základní verzi několik nástrojů a modulů pro analýzy pevnosti a také tloušťky stěn.
V této nové verzi SOLIDWORKS jsou zlepšeny možnosti práce s nástroji pro analýzy.

Nenašli jste, co jste hledali nebo chcete vědět víc? Kontaktujte nás!

Beru na vědomí a souhlasím s tím, že mé osobní údaje budou zpracovávány v souladu se
Zásadami ochrany osobních údajů společnosti 3E Praha Engineering, a.s.

Nezmeškejte exkluzivní nabídku na SOLIDWORKS!

Zúčastněte se našich webinářů!

Webináře

SolidSteel

Webinář: Objevte možnosti SolidSteel Parametric pro 3D konstrukci

Připojte se k nám dne 17. dubna na exkluzivním webináři, kde Vám představíme pokročilý 3D nástroj SolidSteel Parametric - klíč ...

Zveřejněno: 06/03/2024

Webináře

SOLIDWORKS / Top

Webinář: 10 důvodů, proč pracovat v SOLIDWORKS

Zveme Vás na náš nadcházející webinář s názvem "10 důvodů, proč pracovat v SOLIDWORKS". Tento webinář je skvělou příležitostí pro ...

Zveřejněno: 04/03/2024

Vy máte myšlenku, my jsme řešení…

Rychlá poptávka

Beru na vědomí a souhlasím s tím, že mé osobní údaje budou zpracovávány v souladu se
Zásadami ochrany osobních údajů společnosti 3E Praha Engineering, a jsem informován, že mohou být sdíleny s důvěryhodnými zúčastněnými stranami pro obchodní účely, jako jsou například osoby podílející se na dodání zboží nebo služeb, či na realizaci plateb na základě smlouvy.
Vyberte jednu z možností. Svůj případný souhlas dáváte pouze společnosti 3E Praha Engineering, a.s. za účelem zasílání informací o produktech, službách, akčních nabídkách a vzdělávacích materiálech.